Valoisa loft kahden aikuisen kotina

 

Uutiset13.2.2016

 

Miten avara ja valoisa asunto! Tämä on ensimmäinen ajatus, kun astuu Tiina Hiirosen ja Hannu Halmisen uuteen loft-kotiin. ”Suomessa on niin pitkä pimeä kausi, että ainakin asunnon pitää olla valoisa”, he sanovat.

Valoisa loft kahden aikuisen kotina

Tiina ja Hannu muuttivat viime syyskuussa EKE-konseptin mukaiseen loft-asuntoon Vantaan Kivistöön. ”Olimme harkinneet muuttamista ja nimenomaan loft-asuntoa jo aikaisemminkin, mutta sopivaa asuntoa ei oikein osunut kohdalle”, Tiina kertoo.

As Oy Vantaan Koneistosta oli tarjolla loft-asuntoja ja Tiina ja Hannu katselivat niiden pohjakuvia verkkosivuilta. Kun he viime keväänä tulivat paikanpäälle, 72,5 neliön asunto tuntui heille juuri sopivalta vaihtoehdolta.

”Betoniset seinät ja lattia niin sanotusti kolahtivat meille heti. Arvostamme sitä, että kaikki on yhtä avointa tilaa. Emme halunneet pieniä, koppimaisia huoneita. Yhtiössä oli tarjolla myös parvellisia asuntoja, mutta lopulta päädyimme parvettomaan”, Tiina jatkaa.

Asunnon sisustuksessa on käytetty paljon valkoista. Selkeät linjat, huolella valitut kalusteet sekä kolmen metrin huonekorkeus saavat asunnon näyttämään isommalta kuin onkaan.

”Moni onkin kysynyt, onko tässä teidän asunnossa sata neliötä”, Tiina summaa.

Saunan jälkeen parvekkeelle

Tiina ja Hannu halusivat asuntoon oman saunan, koska ovat innokkaita saunojia. Saunan jälkeen on mukava istuskella parvekkeella ja nauttia ilta-auringosta. Tilava, kolmentoista neliön parveke on lasitettu, niinpä siellä viihtyy hyvin viileälläkin säällä.

Valkoisen asunnon vastakohdaksi löylyhuoneen seinäpaneelit on maalattu hyvin tummiksi, lähes mustiksi. Tunnelma on kuin vanhassa savusaunassa.

 

Tiinan ja Hannun pari ystävää ovat ihmetelleet, miten pariskunta voi asua isossa yksiössä; miten toinen voi nukkua, jos toinen katsoo televisiota?

”Siinä ei ole ollut mitään ongelmaa. Ja onhan meillä tuo sauna – ainoa paikka, jonne pääsee toista karkuun”, Hannu heittää nauraen.

”Vähän makee”

Perheen aikuiset lapset ovat kommentoineet uutta asuntoa sanomalla ”vähän makee”. Tiina ja Hannu muuttivat Tikkurilasta Kivistöön, mutta alue on hyvin tuttu jo entuudestaan. Tiina on asunut lapsena Kivistössä ja siellä asuu nyt myös hänen vanhempansa ja sisaruksia.

”Kivistön uusi asema oli myös yksi ratkaiseva tekijä siinä, miksi innostuimme muuttamaan takaisin tänne”.

Tiina ja Hannu suosittelevat loft-asuntoa lämpimästi juuri heidän kaltaisilleen aikuisille ihmisille.

”Lapsiperheissä tarvittaisiin usein erillisiä huoneita. Tähänkin asuntoon olisi voinut tehdä väliseinin kaksi huonetta, mutta sitä vaihtoehtoa me  emme miettineet hetkeäkään. Nyt olisi lastenlastenkin hieman hankalaa tulla tänne yökylään. Mutta olikohan se tarkoituskin”, Tiina ja Hannu nauravat.

EKE_loft_th1

Vaaleat värit ja selkeät linjat lisäävät avaran loft-asunnon tilan tuntua entisestään.

 

EKE_loft_th2

”Kahden aikuisen kotona ei väliseiniä tarvita”, Tiina ja Hannu painottavat. Heidänkin asuntoonsa olisi voitu tehdä pari pientä erillistä huonetta, mutta he halusivat ehdottomasti koko asunnon yhdeksi tilaksi.

LoftbyEKE_Kivisto_Vantaa_Asunto_uudiskohde.jpg

Keittiön saareke toimii pienenä tilanjakajana avoimessa tilassa.

 

Tutustu myös muiden asiakkaiden tarinoihin

Ota yhteyttä

Puhelimitse: 09 613 03450

Tietosuojaseloste asiakasrekisteri löytyy yhteystiedot -sivulta

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.