Terassi ja tekemisen ilo löytyivät loftista

 

Uutiset8.12.2015

 

Eero etsi asuntoa, jota hän voisi itse kunnostaa ja jossa olisi myös terassi. Tämä toteutui loft-asunnossa. Kesällä 2015 hän löysi Loft by EKE -konseptin mukaisten asuntojen myynti-ilmoituksen verkossa. ”Loft-ajattelu oli minulle ihan uutta. Elokuussa kävin katsomassa tätä asuntoa, joka oli jo melkein luovutuskunnossa. Kahden viikon kuluttua siitä sain avaimet ja pääsin toteuttamaan uutta kotiani”.

Terassi ja tekemisen ilo löytyivät loftista

Eero etsi asuntoa, jota hän voisi itse kunnostaa ja jossa olisi myös terassi. Tämä toteutui loft-asunnossa.

Kolmikymppinen Eero palasi Bangkokin työkomennukselta Suomeen lokakuussa 2014. Hän muutti pieneen yksiöön Erottajalle, aivan Helsingin ytimeen.

”Silloin lupasin itselleni, että asun siinä korkeintaan vuoden”, Eero sanoo.

Hän on jo pikkupojasta lähtien tottunut erilaisiin rakennushommiin. Kun murrosikäisenä piti saada oma huone, hän isänsä opastuksella rakensi sen itse.

”Etsinkin sellaista asuntoa, jonka voisin kunnostaa mieleni mukaan. Terassi oli myös yhtenä vaatimuksena asunnon ostolle. Aktiivisesti hain sellaisia asuntoja, mutta en löytänyt sopivaa vaihtotehtoa asuntomarkkinoilta. Vuosi alkoi umpeutua ja pieni paniikki nousta”, Eero muistelee.

Kesällä 2015 hän löysi Loft by EKE -konseptin mukaisten asuntojen myynti-ilmoituksen verkossa.

”Loft-ajattelu oli minulle ihan uutta. Elokuussa kävin katsomassa tätä asuntoa, joka oli jo melkein luovutuskunnossa. Kahden viikon kuluttua siitä sain avaimet ja pääsin toteuttamaan uutta kotiani”.

Betonikuutiosta kodiksi

Eero kuvaa uuden asuntonsa olleen ”betonikuutio”, kun hän sai sen haltuunsa. Siitä hän alkoi itse muokata kotia omien toiveidensa mukaan.

”Isot ikkunat antavat paljon valoa, joten sisustukseen pystyi ottamaan hyvinkin tummia värejä”, Eero sanoo. Asuntoa hallitsevatkin harmaan, mustan ja puun erilaiset sävyt.

Lattiapinnoitteena on kivilaatalta näyttävä laminaatti. Se sopii hyvin asunnon henkeen ja on paljaan jalan alla kivilaattaa lämpimämpi vaihtoehto. Olohuoneen isoon yhtenäiseen seinään Eero ideoi struktuurimassasta tehdyn pinnoitteen, jonka hän kuvioi lastan ja sienen avulla kolme kertaa. Lopputulos on hyvin elävä ja muistuttaa rapattua pintaa.

Eeron 57,5 neliön loft-asunnossa on yksi väliseinä erottamassa makuuhuoneen muusta tilasta. Olohuoneen puolella seinän betonipinta on lämpimän ruskea, mikä sopii hyvin Eeron luomaan kokonaisuuteen.

”Kaiken kaikkiaan omaan työhöni meni aikaa noin seitsemän viikkoa, mutta suurin osa ajasta kului materiaalien ja kiintokalusteiden hankintaan sekä toimitukseen. Mittatilauksena tehtyä keittiötä odottelin noin viisitoista päivää.”

”Pääasia kuitenkin oli, että pääsin itse puuhastelemaan ja sain toteutettua itseni näköisen kodin. Jotkut kavereistani ovat olleet hyvin vaikuttuneita sekä tästä asunnosta, että minun itse tekemästäni työstä. Koko asunnon levyisen terassin loppusilaus jää ensi kevääseen.”

”Terassille paistaa aurinko koko iltapäivän. Terassin reunassa olevaan viheralueeseen saan pienen kasvimaan”, Eero suunnittelee.

Odotukset täyttyivät

Eero sanoo sekä asunnon, että sen sijainnin Vantaan Kivistössä täyttäneen hänen odotuksensa täysin.

”Täällä on hyvinkin rauhallista Erottajaan verrattuna. Talo on hyvin suunniteltu ja rakennettu. Esimerkiksi ääneneristys toimii hyvin. Vaikka Kivistössä rakennetaan nyt koko ajan, ei melu kantaudu asuntoon sisälle ollenkaan”, Eero sanoo.

”Yhteistyö EKE:n työmaahenkilöstön kanssa sujui todella hyvin. Esimerkiksi ikkunaan oli iskeytynyt työmaalla pieni jälki, niinpä se vaihdettiin uuteen heti seuraavana päivänä. Naulapyssynkin sain lainaksi, kun omani meni rikki”.

Eerolla ei ole autoa eikä hän aio sellaista hankkiakaan.

”En tarvinnut autoa Helsingin keskustassa, mutta en tarvitse täälläkään. Työmatka Pasilaan taittuu junalla parissakymmenessä minuutissa”.

EKE_loft_A1

Loft-asunnon ainoa väliseinä erottaa makuuhuoneen muusta tilasta. Seinän betonipinta on saanut vaihteeksi ruskean sävyn.

EKE_Loft_A2

Eero hankki itselleen loft-asunnon ja sai oman makunsa mukaisen kodin. Yhden seinän hän pinnoitti struktuurimassalla, joka saa seinän näyttämään rapatulta.

 

EKE_loft_A3

Keittiöstä on saatu tehokas tila olohuoneen yhteyteen.

 

Tutustu myös muiden asiakkaiden tarinoihin

Ota yhteyttä

Puhelimitse: 09 613 03450

Tietosuojaseloste asiakasrekisteri löytyy yhteystiedot -sivulta

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.