Sundsbergin alue viehätti -Tutustu kyläläisiin

 

Uutiset25.1.2017

 

Nelihenkisen perheen etsiessä uutta kotia kulkemisen Helsinkiin ja töihin piti olla helppoa. Uuden kodin sijainnilla oli iso merkitys asuinpaikan valintaan sekä junayhteys piti olla. Sundsbergin alue viehätti erilaisuudellaan ja iloisuudellaan. ”Kotiin on ihana tulla”

Sundsbergin alue viehätti -Tutustu kyläläisiin

Sundsbergin alue viehätti erilaisuudellaan ja iloisuudellaan. – Kotiin on ihana tulla

– Olemme asuneet Sundsbergissa yli neljä vuotta. Ihastuin alueen pastellisävyihin ja iloiseen tunnelmaan, ne muistuttivat minua Norjasta, jossa asuin lähes kymmenen vuotta. – Mies kulkee nykyään töissä Tapiolassa, joten hänelle helpot matkat olivat plussaa. – Yhteisiä arvoja meille on luonnossa liikkuminen ja mahdollisuus ulkoiluun, täältä ne löytyvät heti kotiovelta, kertoo nelihenkisen perheen äiti, Piritta.

sundsberg_onnellinen_kyla

Perheen etsiessä uutta kotia kulkemisen Helsinkiin ja töihin piti olla helppoa. Uuden kodin sijainnilla oli iso merkitys asuinpaikan valintaan sekä junayhteys piti olla. – Sundsbergin alueesta tuli heti sellainen iloinen nukkekotifiilis pastellisävyisine taloineen, Piritta sanoo.

Alueen palvelut erityisesti lapsiperheille ovat olleet tärkeitä, arkea on helpottanut hoitopaikkojen sijainti kodin vieressä verrattuna aiempaan asuinpaikkaan Helsingissä. Perheen isä, Janne toteaakin – Upeaa on se, että lapsilla on paljon kavereita alueella. – Muita Sundsbergin hienoja puolia ovat luonnon ja metsän läheisyys sekä alueen turvallisuus.

sundsberg_onnellinen_kyla_lapsiperhe

–Marjoja ja sieniäkin on käyty poimimassa lähimetsästä, Janne jatkaa. Palstaviljely on myös perheen yksi harrastus, omalta Sundsbergin asukasyhdistyksen vuokrapalstaltaan Piritta ja Janne ovat saaneet kerättyä jo satoa mm. perunoita ja porkkanoita. Perheen äiti toteaakin – Jo pienenä haaveilin, että minulla on isona perheen kanssa punainen tupa ja perunamaa. – Nyt se meillä on ja vielä lähellä luontoa ja merta, kuitenkin urbaanissa ympäristössä.

Sundsbergin oma kuntosali on ollut perheen aikuisilla käytössä ja Espoon harrastusmahdollisuuksien äärelle pääsee nopeasti. Perheen isä harrastaa lenkkeilyä, rullaluistelua ja pyöräilyä. Sundsbergin Kartanonrannan opettajistaan palkitun koulun muskari on perheen tytön harrastus. Sundsbergin kahvilassa he käyvät lounaalla ja lähikauppakin löytyy Sundsbergin vierestä parin kilometrin päästä. – Sundsbergista on löytynyt vanhanajan kylämeininkiä, ihmiset tuntevat toisensa, käydään kahvilla ja tavarat vaihtavat omistajaa mm alueen asukkaiden omalla kirppiksellä. Kiva on myös se, että alueen ihmiset tervehtivät toisiaan. – Onhan tämä tällainen lapsiperheiden lintukoto, jota harvoin enää löytää sanoo perheen äiti. Hän jatkaa – alue toimii kaikille jotka kaipaavat meren ja luonnon läheisyyttä hyvien yhteyksien päässä.

eke_kalliot_1-265x175

Piritta lisää vielä pilke silmäkulmassa, että hänen kaveripiirissaan vitsailtiin heidän muuttaessa Sundsbergiin, että – Sundsberg on tällainen Suomen Wisteria Lane, viitaten Yhdysvalloissa suuren suosion saavuttaneeseen TV-sarjaan, Täydellisiin naisiin, joka pyöri vuosia sitten televisiossa. – Ihan niin jännää täällä ei ole kuin tuossa jenkkisarjassa, mutta kyllä täällä on yhteisöllisyyttä ja ihmiset todella auttavat tai ainakin tervehtivät toisiaan, jos ei muuta.

Perheesemme kuuluu neljä henkeä: siskokset Hertta 6-v ja Manta 9 kk, diplomi-insinööri-isä Janne ja erityisopettaja äiti Piritta.

Sundsberg– asukkaat kertovat

Sundsbergin asukkaat arvostavat tutkitusti onnellisen kylän turvallisuutta ja viihtyisyyttä. Tutustu kyläläisiin:

Sundsbergin sijainti ratkaisi

 

 

Ota yhteyttä

Puhelimitse: 09 613 03450

Tietosuojaseloste asiakasrekisteri löytyy yhteystiedot -sivulta

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.