”Loft-kotimme on meidän Timanttimme”

 

Uutiset24.11.2015

 

Harriette ja Paavo ihastuivat EKE-loftin raakapintaisiin seiniin ja avoimeen tilaan. ”Olemme työmme puolesta matkustaneet paljon ja nähneet erilaisia asuntoja maailmalla. Saimme visioida, millainen koti tästä tulee. Väliseiniä ei haluttu, eikä niitä tarvitakaan kahden ihmisen huushollissa. Kun tulimme ensimmäisen kerran katsomaan EKE:n loft-asuntoja Vantaan Kivistöön, rakastuimme saman tien tähän asuntoon. Kaupat tehtiin käytännössä heti”

”Loft-kotimme on meidän Timanttimme”

”Hyvänen aika, kun minä taas kehun”, Harriette Viljakainen nauraa kertoessaan, miten tyytyväinen hän ja hänen puolisonsa Paavo ovat uuteen kotiinsa Kivistön Koneistossa Vantaalla.

Harriette ja Paavo Viljakainen asuivat loftissa jo paljon ennen kuin sitä sanaa juuri tunnettiin Suomen asuntomarkkinoilla.

”Olemme työmme puolesta matkustaneet paljon ja nähneet erilaisia asuntoja maailmalla. Muutimme Nummelan kotiimme vuonna 1987, joka oli suunniteltu täysin meidän toiveittemme mukaisesti. Siinä oli avaruutta ja korkeutta kuten nykyajan loft-asunnoissa. Suuria ikkunoita oli paljon ulko-ovea myöten ja huonekorkeus oli parhaimmillaan kuusi metriä”, Harriette kertoo.

”Meille oli aina selvää, että jos joskus joudumme muuttamaan Norsukalliolta, niin uusi kotimmekin tulee olemaan avara ja korkea. Kun tulimme ensimmäisen kerran katsomaan EKE:n loft-asuntoja Vantaan Kivistöön, rakastuimme saman tien tähän asuntoon. Kaupat tehtiin käytännössä heti”, Harriette kertoo.

Asunnon osoite on Timanttikiteenkuja. Siitä Viljakaiset lyhensivät asuntonsa nimeksi ”Timantin”.

”Tämä on täydellinen löytö meille”, Harriette jatkaa.

Brutaalia harmaata, punaista voimaa

Harriette ja Paavo ihastuivat heti EKE-loftin raakapintaisiin seiniin ja avoimeen tilaan.

”Saimme visioida, millainen koti tästä tulee. Väliseiniä ei haluttu, eikä niitä tarvitakaan kahden ihmisen huushollissa. Rouheat betoniseinät sopivat hyvin meille vähän brutaaleille vanhuksille”, Harriette nauraa hersyvästi.

Viljakaisten loft-koti on avara: 86 neliötä yhdessä tilassa ja lisäksi 20 neliön parvi. Tilava kylpyhuone ja wc ovat erikseen. Henriette iloitsee omasta vaatehuoneestaan, johon valoa antaa iso kristallikruunu timanttien tapaan.

”Sisustamisessa pohdimme parven käyttöä. Ensin mietimme sinne makuutilaa, mutta parvesta tehtiinkin viihdekeskus. Harriette on innokas lukija, joten hän saa keskittyä kirjoihinsa alhaalla. Minä kuuntelen musiikkia ja katselen televisiota parvella”, Paavo linjaa. Paavo harrastaa taulujen maalausta ja grafiikkaa. Nyt hänellä on parvella myös tila omalle ”ateljeelle”.

Viljakaiset ovat jättäneet kaikkiin seiniin ja lattiaan betonipinnan.

”Totta kai, sehän on tämän loftin juttu”, Harriette tarkentaa.

Sisustuksessa betonin harmaan rinnalla on toisena värinä musta, mutta punainen on otettu rohkeasti ja iloisesti voimaväriksi. Kylpyhuone ja wc on sisustettu raikkain veden värein.

Kaikki käden ulottuvilla

Harriette nojaa keittiön saarekkeeseen, jossa hän ja Paavo nauttivat myös kaikki ateriansa.

”Kerroimme lapsillemme, että isoa ruokapöytää ei meille tule. Eli päivälliskutsut päättyvät nyt”, Harriette nauraa – eikä ole ihan vakavissaan.

”Poikamme sanoi ensin tästä asunnosta vähän epäillen, että kai tästä ihan kivan saa. Sittemmin on pitänyt jo myöntää, että ”ihan kiva” tästä tulikin. Kodissamme on parasta avaruus, mutta sen lisäksi kaikki tavarat ovat lähes käden ulottuvilla. Se on hyvä yhdistelmä.”

”Kotimme täyttää nyt kaikki tarpeemme ja jos joskus emme pysty nousemaan parvelle portaita pitkin, porrashissin saa kohtuullisella kustannuksella”, Harriette ja Paavo kertovat.

Kävelylle ja saunaan

Viljakaisilla on muutto Nummelasta vähän kesken. Päivittäin pitää käydä muuttamassa vielä joitain tavaroita. Yksi suurimmista haasteista on Harrietten 2 700 kirjan kokoelma. Timanttiin mahtuu vain osa kirjoista, mutta lopuille on hyvä sijoituspaikka valmiina.

”Vien ne paikalliseen sairaalaan potilaiden luettavaksi. Niille on varmasti käyttöä”, Harriette sanoo.

Viljakaiset ovat sopeutuneet hyvin uuteen kotipaikkaansa Vantaan Kivistössä.

”Ilahduttavaa on, miten kadut on rakennettu valmiiksi ja alueen rakennuksissa on käytetty värejä. Meillä on myös hyvät ulkoilumaastot ihan vieressä”, Viljakaiset jatkavat.

As Oy Kivistön Koneistossa on taloyhtiön asukkaiden käytössä myös yhteinen sauna.

”Saunatila on todella kaunis ja viihtyisä. Me olemme jo varanneet itsellemme vakiovuoron perjantaisin kello yhdeksältä. Siis aamuisin, kun eläkeläisinä voimme saunoa milloin vain”, Harriette tarkentaa.

EKE_loft_viljakaiset1

”Loft-asuntomme on avara, mutta kaikki on mukavasti käden ulottuvilla”, Harriette Viljakainen toteaa. Keittiö on osa oleskelutilaa, joka jatkuu vapaasti huoneiston päädyssä sijaitsevaan makuutilaan.

Paikoin jopa kuuden metrin huonekorkeus mahdollistaa toimivan ja tilavan parviratkaisun.

 

EKE_loft_viljakaiset3

Harriette ja Paavo Viljakainen kotiutuivat nopeasti loft-asuntoonsa, joka hurmasi heidät jo ensi käynnillä. ”Loftin rouheus sopii meille brutaaleille vanhuksille”, huumorintajuinen pariskunta nauraa.

 

Tutustu myös muiden asiakkaiden tarinoihin

Ota yhteyttä

Puhelimitse: 09 613 03450

Tietosuojaseloste asiakasrekisteri löytyy yhteystiedot -sivulta

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.