”Huonekorkeus ja raakapinnat viehättivät” – kertovat Katariina ja Ville

 

Uutiset12.5.2016

 

– Huonekorkeuden lisäksi pidimme siitä, että EKEn lofteissa päästään lähtemään ihan nollasta, suunnittelemaan itse, ilman purkamisvaihetta – Katariina ja Ville kertovat.

”Huonekorkeus ja raakapinnat viehättivät” – kertovat Katariina ja Ville

Ensimmäinen yhteinen asunto

28- ja 32 -vuotiaat Katariina ja Ville alkoivat alkuvuodesta 2015 etsiä ensimmäistä yhteistä omistusasuntoaan. Katariina toimii yrittäjänä tapahtumatuotannoissa tehden keikka- ja konserttituotantoja, ja Ville käy töissä Pasilassa. Ville ja Katariina kävivät paljon asuntonäytöissä ja ensisijaisesti he etsivät asuntoa tutulta alueelta Meilahdesta Helsingistä, mutta asunnot olivat joko liian isoja tai liian pieniä. Heistä tuntui myös turhalta ajatus, että he joutuisivat remontoimaan myyntiä varten juuri kuntoon laitetun asunnon, jonka materiaalit sekä valinnat eivät olleet heille mieluisia.

loftbyeke_parvi_asunto

Katariina luki Helsingin Sanomista Vantaan Kivistön Loft by EKE -konseptista, ja hän oli myös pitkään haaveillut sekä loft-asunnosta että industrial-henkisestä kodista. Katariina piipahti As Oy Kivistön Koneiston työmaalle tutustumaan tarkemmin konseptiin sekä katsomaan vielä rakenteilla olevaa asuntoa. Katariina ja Ville järkeilivät yhdessä, että hinta-laatusuhteeltaan 45,5 m2+16,5 m2 (1-2h+kt) parvellinen asunto vie voiton verrattuna silloiseen Helsingin tarjontaan. Katariina ja Ville kulkevat junalla töihin Vallilaan ja Pasilaan. He toteavatkin, että työmatka on ajallisesti sama kuin ennenkin Vantaan Kivistön kehäradan hyvien yhteyksien ansiosta.

Huonekorkeus ja raakapinnat viehättivät

Katariina ja Ville ovat viihtyneet Kivistössä Vantaalla erityisesti nyt kun palveluitakin on tullut alueelle. He kertovat, että kesää kohti mentäessä on ihana päästä nauttimaan uudesta omasta kodista.

– Huonekorkeuden lisäksi pidimme siitä, että EKEn lofteissa päästään lähtemään ihan nollasta, suunnittelemaan itse, ilman purkamisvaihetta – Katariina ja Ville kertovat.

loftbyeke_avara_huone

Itse rakennusprojekti oli stressaavaa aikaa. Katariinan mukaan aivan loistava parisuhdetesti ainakin heille, koska kumpikaan ei ollut remontoinut aikaisemmin. He vinkkaavatkin varaamaan aikaa niin suunnitteluun, kalusteiden tilauksiin kuin itse rakentamisvaiheeseenkin. EKEltä Katariina ja Ville saivat rakennusprosessiin liittyviin kysymyksiinsä nopeasti vastaukset. Kaikki sujui loppujen lopuksi hyvin, ja lopputulos on mieluinen. Naapureiden kanssa vaihdettiin kokemuksia rakennus- ja suunnitteluprosessin eri vaiheissa, sekä lainailtiin mm. tikkaita.

– Tärkeää kodissa on se, että se on omannäköinen ja että pystyimme itse vaikuttamaan ratkaisuihin – kertoo Katariina.

Hän lisää, että heidän kotinsa on tavallaan kuin omakotitalon ja kerrostalon välimuoto, koska asunnon ratkaisut ovat kaikki heidän suunnittelemiaan. Katariina ja Ville toteavat, että jatkossa on vaikea ajatellakaan muunlaista asumisvaihtoehtoa tai muuttaa valmiiksi rakennettuun sekä suunniteltuun kerrostaloasuntoon. Uudiskohteista Loft by EKE -asunto oli se mieluisin vaihtoehto.

Loftbyeke_huonekorkeus

 

Tutustu myös muiden asiakkaiden tarinoihin

Ota yhteyttä

Puhelimitse: 09 613 03450

Tietosuojaseloste asiakasrekisteri löytyy yhteystiedot -sivulta

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.