Sundsbergin Laine – Uusia asuntoja Espoonlahden länsirannalle

Muuttovalmiit uudet kodit!

 

Uudet valoisat rivitaloasunnot Sundsbergin rannassa ovat muuttovalmiita, enää yksi rivitalokoti vapaana.

 

Hyödynnä 1-vuoden hoitovastike-etu!

Mikäli teet asuntokaupan Asunto Oy Sundsbergin Laineen asunnosta 28.2.2019 mennessä, maksamme puolestasi ensimmäisen asumisvuoden hoitovastikkeet (12 kk). Etu koskee vain uusia asuntokauppoja. Kysy lisää asuntomyynnistämme, 09 613 03450 tai asuntomyynti@eke.fi.

 

Laineen pientalokorttelin rivitaloasunnoista on vielä vapaana yksi kaksikerroksinen 67m² kokoinen asunto. Rivitalojen suunnittelussa on korostettu toimivia ja muuntojoustavia pohjaratkaisuja. Osassa yhtiön asunnoista on asuntopohjien suunnitteluvaiheessa huomioitu huonejakojen muunneltavuus elämäntilanteiden, sekä tarpeiden muuttuessa. Omatonttisen yhtiön rivitaloasunnot lämpiävät kaukolämmöllä.

Sovi oma yksityisesittely asuntomyynnistä p. 09 613 03450/ asuntomyynti@eke.fi

Löydä uusi upea kotisi Espoonlahden länsirannalta Sundsbergista

Uudiskohde As Oy Sundsbergin Laine sijoittuu meren läheisyyteen Espoonlahden länsirannalle, Sundsbergin rantaan. Sundsbergin kylän omat palvelut kuten opettajistaan palkittu alakoulu, päiväkodit, uimaranta, kuntosali ja kahvila ovat lähellä. Alueen ulkoilureitit merelle, sekä alakoululle johtava Musketöörinpolku, lähtevät korttelin vierestä.

Kerää hedelmäpuiden satoa omalta pihaltasi

Puutarhasuunnitelman mukaisesti yhtiön asukkaat voivat kerätä luumupuiden tai omenapuiden satoa omalta tontiltaan. Asuntopihoille tullaan istuttamaan niin omena-, kuin luumupuitakin sekä erilaisia marjapensaita. Pientalokorttelin suunnittelussa ja sijoittelussa on kunnioitettu alueen ainutlaatuista luontoa. Tontin reunoille on jätetty tilaa viheralueille ja lähellä sijaitsee metsäinen Laamanninpuisto.

 

Toimiva sijainti – kätevästi joka suuntaan

Sundsberg ja Sundsbergin rannan alue sijaitsevat liikenteellisesti erinomaisella paikalla Länsiväylän ja Kehä III:sen kainalossa, Espoonlahden länsirannalla. Lähijunapysäkillä pysähtyvät kaikki Helsingin ja Kirkkonummen välillä kulkevat lähijunat. Sundsbergiin pääsee myös kätevästi bussilla.

Sundsbergin ranta on ainutlaatuinen alue luonnon keskellä Kirkkonummella, Espoonlahden länsirannalla.  

Katso Sundsbergin kylästä kuvattu aluevideo:
Sundsberg by EKE- kaikki yhdessä kylässä

Sovi oma yksityisesittely p. 09 613 03450/ asuntomyynti@eke.fi

Klikkaa alla olevasta huoneistoluettelosta valitsemaasi asuntoa ja saat siitä lisätietoa.

Sundsbergin ranta on ainutlaatuinen alue luonnon keskellä Espoonlahden länsirannalla. Alueella on hyvät palvelut lapsiperheille ja monipuoliset harrastusmahdollisuudet. 

Tutustu Sundsbergin Rantaan tästä: sundsberginranta.fi

Sundsbergin onnellinen kylä

Sundsberg on kylämäinen pientalokokonaisuus, jossa on hyvät palvelut lapsiperheille ja monipuoliset harrastusmahdollisuudet. Kylä on yhteisöllinen ja luonnonläheinen. Sundsbergin Kartanonrannan alue on kokonaisuudessaan noin 100 hehtaarin kokoinen ja Sundsbergin ranta on siitä noin 45 hehtaaria.

 

Nyt toteutettava Sundsbergin ranta on ilmeeltään yksilöllinen ja mahdollistaa omaleimaisen rakentamisen sekä korkeatasoisen asumisen. Yksilölliseen asumiseen yhdistyy mutkattomalla tavalla Sundsbergin kylän yhteisöllisyys. Tontit ja pientalokorttelit sijoittuvat Sundsbergin alueen reunalle, meren läheisyyteen.

Puutaloperinteen jatkaminen, puutarhamaisuus, lähipalvelut ja asukkaiden aktiivisuuden tukeminen tekevät Sundsbergista aivan ainutlaatuisen kyläyhteisön pääkaupunkiseudulla. Sundsbergin Kartanonranta on palkittu vuonna 2009 pääkaupunkiseudun parhaimpana pientaloalueena. Vastaavasti 2016 keväällä tehdyn Sundsbergin asukas­tut­ki­muksen mukaan asukkaat arvostivat eniten alueen turvallisuutta ja viihtyisyyttä. Tutkimus osoitti myös, että yli puolet muuttaneista tulevat Espoosta ja tyypillinen Sundsbergilainen talous on lapsiperhe joista suurin osa suosittelisi Sundsbergia tuttavilleen.

Sundsbergissa on aktiivinen asukasyhdistys joka tiedottamisen sekä vaikuttamisen lisäksi järjestää onnellisen kylän asukkaille kivoja yhteisiä tapahtumia, kuten jokavuotisen Uuden Vuoden ilotulituksen jota tullaan sankoin joukoin seuraamaan mm. lähiseudulta Espoosta.

Vuonna 2017 Sundsbergin kylässä asuu noin 1600 asukasta ja nykyisen kaavoitetun asuntorakentamisen valmistuessa noin 3 300 kyläläistä. Sundsbergissa on neljä päiväkotia sekä opettajistaan palkittu alakoulu. Kauppa on suunnitteilla. Sundsbergin kylän vierestä vajaan kahden kilometrin päästä löytyvät kattavat palvelut kuten apteekki, kauppa, posti, kirjasto, terveyskeskus, neuvola, hammashoitola, yläkoulu, lukio ja sisäliikuntahalli. Kaikki Espoon palvelut, kuten kauppakeskus Iso Omena sekä Kirkkonummen palvelut kuten uima- ja jäähalli ovat lähietäisyydellä.

Tervetuloa Sundsbergin onnelliseen kylään!

 

Monimuotoinen luonto ympärillä

Sundsbergin rannan luonto on erittäin monimuotoista. Maisema koostuu Espoonlahden monipuolisesta vesistöstä, ranta-alueiden kallioisista jyrkänteistä, avoimesta peltolaaksosta metsäsaarekkeineen sekä polveilevista kankaista.

Rannassa sijaitsee Natura 2000 -suojelualue, jolla pesii harvinaista linnustoa. Muita suojeltuja alueita ovat Laamanninpuiston jalopuumetsikkö sekä Konsulinrannassa sijaitseva reheväkasvuinen lehto, jossa kasvaa tervaleppää ja haapaa. Alueella sijaitsee myös vanhoja torppien kivijalkoja ja miehityskaudelta peräisin olevia sotilasrakennelmia.

Tärkeimpiä Sundsbergin rannan suojeltuja eläinlajeja ovat meriuposkuoriainen, liito-orava sekä pikkutikka ja pensastasku.
Alueen suunnittelussa ja rakentamisessa on kiinnitetty erityistä huomiota luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseen. Arvokas luonto onkin vahvasti läsnä myös asuinkortteleissa. Lukuisat virkistysalueet rajaavat kortteleita ja ne muodostavat puistovyöhykkeitä maisemoiduista valumavesialtaista, niityistä, lehtipuuryhmistä ja nurmikentistä.

 

Asunto-osakeyhtiö Sundsbergin Laine sijaitsee osoitteessa Laamanninkaari 7, 02450 Sundsberg.

Toimiva sijainti – kätevästi joka suuntaan

Sundsbergin ranta sijaitsee Espoonlahden länsirannalla. Alue on pääkaupunkiseudun luonnonläheisimpiä, mutta myös kätevästi liikenneväylien läheisyydessä: Kehä III ja kantatie 51 (Länsiväylä, Jorvaksentie) kulkevat alueen länsi- ja eteläpuolelta. Liikenneyhteydet Sundsbergin rannasta ovat erinomaiset, esimerkiksi Helsingin keskustaan pääsee Sundsbergistä noin 25 minuutissa.

Julkisen liikenteen palveluista käytettävissä ovat linja-autot sekä lähijunat. Matka Helsingin keskustaan taittuu alle kahden kilometrin päässä olevalta juna-asemalta puolessa tunnissa. Valmistuessaan Kivenlahden metroasema sijaitsee viiden kilometrin päässä.

Monipuoliset palvelut – aivan lähellä

Sundsbergin rannassa kaikki tärkeimmät palvelut ovat hyvin lyhyen matkan päässä. Sundsbergin kylässä toimii nyt kolme yksityistä päiväkotia ja Kirkkonummen kunta on rakentanut alueelle oman opettajistaan palkitun Kartanonrannan alakoulun. Koulun yhteydessä toimii myös kunnallinen päiväkoti. Lisäksi sundsbergiläisillä on myös monipuolinen kuntosali.

Noin kahden kilometrin päästä löytyy paljon palveluita: apteekki, kauppa, posti, kirjasto, terveyskeskus, neuvola, hammashoitola ja sisäliikuntahalli. Läheltä löytyvät myös ala- ja yläkoulu sekä lukio.

Espoon palvelut ovat lähellä – esimerkiksi Espoonlahden asuinalue palveluineen on vain kuuden kilometrin päässä. Ison Omenan kauppakeskukseen on 12 kilometriä, Tapiolaan matkaa on 17 km ja Helsingin keskustaan 23 kilometriä.

Myös kaikki Kirkkonummen palvelut ostosmahdollisuuksineen, uima- ja jäähalleineen sekä kunnallisine palveluineen ovat lähietäisyydellä, noin 9,6 kilometrin päässä.

Aktiivista elämää luonnon keskellä

Sundsbergin rannassa on helppo viettää aktiivista elämää ja jokaiselle löytyy alueelta mieleistä tekemistä. Lasten leikkipaikkoja uudelle alueelle tulee aluksi kolme. Niissä huomioidaan eri-ikäisten lasten tarpeet ja toiveet. Koulupäivän päätyttyä Kartanonrannan koulun kentällä voi pistää pystyyn vaikka pallopelit. Sundsbergin rannassa on myös kyläläisten oma rantasauna ja uimaranta laitureineen. Meren läheisyys tarjoaa mahdollisuudet muun muassa melomiseen, soutamiseen ja jollapurjehdukseen. Alueelle on varattu paikka pienviljelylle vesipisteineen. Koirien omistajien iloksi alueen laidalla sijaitsee koirapuisto, jossa on omat alueet pienille ja suurille koirille.

Varsin läheltä Sundsbergin rantaa löytyy useampikin 18 reiän golfkenttä, ratsastustalli, iso sisäpelihalli Aktia Sportcenter sekä Peuramaan laskettelukeskus.

Sundsbergin Pehtorintalossa toimii kyläkahvila

Pidetään huolta Espoonlahdesta

Sundsbergin rantaan rakennetaan valumavesialtaita eli hulevesijärjestelmä, joka kerää alueen sade- ja sulamisvedet sekä rakennusvaiheessa muodostuneet perustusten kuivatusvedet. Näin ne eivät kuormita Espoonlahtea. Maisemoidut kosteikkoaltaat ja uomat sitovat ravinteita sekä viivyttävät sadevettä. Lisäksi ne muodostavat kauniita lampia asutuksen keskelle ja mahdollistavat asumisen aivan veden äärellä.

Modernilla hulevesijärjestelmällä parannetaan Espoonlahteen valuvan veden puhtautta. Sundsbergin rannan suunnittelusta ja toteutuksesta vastaava EKE-Rakennus Oy on tehnyt tästä sitoumuksen Baltic Sea Action Groupille, joka työskentelee Itämeren pelastamiseksi.

Historia-kartanokulttuuria ja miehitysvallan aikaa

Vanhimmat tiedot Sundsbergin alueesta ulottuvat 1500-luvulle, jolloin alueen tilalliset purjehtivat seudulta Tallinnaan myymään puutavaraa ja humalaa. Aluetta halkova Sundet-joki oli tuolloin tärkeä vesiväylä Espoonlahdelta Pikkalanlahdelle.
1700-luvulle tultaessa alueen tilat oli yhdistetty Sundsbergin kartanoksi, jota sittemmin isännöivät monet Suomen kulttuurihistoriasta tunnetut suvut: Ramsayt, Lejonhufvudit, Lodet, Bronikowskyt ja Adlercreutzit. Tuohon aikaan kartanossa toimi myös tiilitehdas. Engelin suunnittelema kartanon päärakennus rakennettiin vuosina 1825–1829.

Päivittäinen höyrylaivayhteys Helsinkiin 1800-luvun puolivälistä alkaen toi alueelle kesäisin paljon herrasväkeä. Kartanon maille rakennettiin kuusi kesähuvilaa, joita vuokrattiin kaupunkilaisille.
Toisen maailmansodan jälkeen Sundsbergin kartano jäi Neuvostoliitolle vuokratun Porkkalan tukikohta-alueen sisäpuolelle ja Porkkalan palautuksen jälkeen huonokuntoinen päärakennus purettiin.

Alueella liikkuessa voi kuitenkin vielä aistia vanhan kartanokulttuurin henkeä. Siitä kertovat lukuisten jalopuiden lisäksi myös EKE-Yhtiöiden entisöimä Pehtorin talo sekä kivinen tallirakennus Kartanonmäellä.

Huoneistoluettelo

Alue Osoite Kohde Huoneisto Pinta-ala Myyntihinta Lainaosuus Velaton hinta
Sundsberg Laamanninkaari 7 A5 Rivitalo 2-3H+K 67m2 107 200,00€ 154 100,00€ 261 300,00€

Laamanninkaari 7 A5
2-3H+K
67m2

Huoneistotyyppi 2-3H+K
Pinta-ala 67m2
Sijaintikerros 1-2 krs.
Sauna Ei
Tila Varattu
Talotyyppi Rivitalo
Kaupunginosa Sundsberg
Myyntihinta 107 200,00€
Lainaosuus 154 100,00 €
Velaton hinta 261 300,00 €
Hoitovastike 234,50 €/kk
Rahoitusvastike 368,50 €/kk
Vastikkeet yht. 603,00 €/kk
Vesimaksu 18.00€ hlö / kk