Myydään asuntoja Espoonlahden länsirannalla – Majakka

Uudiskohde As Oy Vapaaherran Majakka

Vielä muutama uudisasunto (93 m² -114 m² ) vapaana upeilla merimaisemilla Espoonlahden länsirannalla, Sundsbergissa.

Uuden asunnon ostajan etuna tarjoamme autokatospaikan veloituksetta! Edun arvo on 9 450€

Tarjous koskee kaikkia Asunto Oy Vapaaherran Majakan asunnon ostajia jotka tekevät asuntokaupan kampanja-aikana 10.6.- 31.8.2017.

Myynnissä olevien asuntojen suunnittelussa korostuvat laatu. Suurten ikkunapintojen ansiosta merelliset maisemat sulautuvat osaksi sisustusta. Rauhallisen korttelin suojassa on tilaa rentoutua omalla pihalla sekä myös yhteisellä oleskelu- ja leikkipaikalla. Espoonlahti on vain muutaman sadan metrin päässä. Oma tontti. Pyydä lisätietoja asunnoista asuntomyynnistämme

Energiatehokasta asumista uudiskohteessa

Uusien asuntojen lämmitysmuotona toimiva maalämmön ja luonnonkaasun kaukolämpöyhdistelmä on ekologinen, energiatehokas sekä hinnaltaan kilpailukykyinen. Se pitää myös lähi-ilman puhtaana.

Sundsbergin ranta

Sundsbergin ranta on ilmeeltään ainutlaatuinen ja mahdollistaa korkeatasoisen uudisasumisen. Yksilölliseen asumiseen yhdistyy mutkattomalla tavalla Sundsbergin kylän yhteisöllisyys. Rannan tontit ja pientalokorttelit sijoittuvat Sundsbergin alueen reunalle, meren läheisyyteen.Toteuta oma unelmasi Sundsbergin rannassa.

Toimiva sijainti – kätevästi joka suuntaan

Sundsbergin ranta sijaitsee Espoonlahden länsirannalla. Alue on pääkaupunkiseudun luonnonläheisimpiä, mutta kätevästi liikenneväylien läheisyydessä: Kehä III ja kantatie 51 (Länsiväylä ja Jorvaksentie) kulkevat alueen länsi- ja eteläpuolta. Liikenneyhteydet Sundsbergin rannasta ovat erinomaiset, esimerkiksi Helsingin keskustaan pääsee Sundsbergistä autolla, junalla tai linja-autolla noin 20 minuutissa.

Smarthome by EKE

Myytävissä asunnoissa on vakiona Smarthome by EKE -kodinhallintajärjestelmä, joka seuraa energiakulutusta, tuo turvallisuutta ja muistuttaa tärkeistä huoltotoimenpiteistä sekä tallentaa taloa koskevat dokumentit.

Sundsbergin ranta on ainutlaatuinen alue luonnon keskellä Kirkkonummella, Espoonlahden länsirannalla. Alueella on hyvät palvelut lapsiperheille ja monipuoliset harrastusmahdollisuudet. 

Tutustu Sundsbergin Rantaan tästä: sundsberginranta.fi

Sundsbergin kylä – yksilöllistä yhteisöllisyyttä

Sundsbergin Kartanonrannan rakentaminen alkoi vuonna 2002 ja nyt alueella on 454 asunnon kyläkokonaisuus. Asukkaita alueella oli vuoden 2015 alussa noin 1 600. Sundsberg on ollut alusta lähtien hyvin suosittu ja se valittiin vuonna 2009 pääkaupunkiseudun parhaaksi asuinalueeksi.

Sundsberg on kylämäinen pientalokokonaisuus, jossa on hyvät palvelut lapsiperheille ja monipuoliset harrastusmahdollisuudet. Kylä on yhteisöllinen ja luonnonläheinen. Sundsbergin Kartanonrannan alue on kokonaisuudessaan noin 100 hehtaarin kokoinen ja Sundsbergin ranta on siitä noin 45 hehtaaria.

Sundsbergissä  toimii aktiivinen asukasyhdistys, jonka tarkoituksena on kehittää asuinalueen viihtyisyyttä ja harrastemahdollisuuksia sekä vaalia alueen arvokasta luontoa. Asukasyhdistys järjestää monenlaista toimintaa, voit tutustua asukasyhdistyksen toimintaan sen omilla nettisivuilla.

Nyt toteutettava Sundsbergin ranta on ilmeeltään yksilöllinen ja mahdollistaa omaleimaisen rakentamisen sekä korkeatasoisen asumisen. Yksilölliseen asumiseen yhdistyy mutkattomalla tavalla Sundsbergin kylän yhteisöllisyys. Tontit ja pientalokorttelit sijoittuvat Sundsbergin alueen reunalle, meren läheisyyteen.

Monimuotoinen luonto ympärillä

Sundsbergin rannan luonto on erittäin monimuotoista. Maisema koostuu Espoonlahden monipuolisesta vesistöstä, ranta-alueiden kallioisista jyrkänteistä, avoimesta peltolaaksosta metsäsaarekkeineen sekä polveilevista kankaista.

Rannassa sijaitsee Natura 2000 -suojelualue, jolla pesii harvinaista linnustoa. Muita suojeltuja alueita ovat Laamanninpuiston jalopuumetsikkö sekä Konsulinrannassa sijaitseva reheväkasvuinen lehto, jossa kasvaa tervaleppää ja haapaa. Alueella sijaitsee myös vanhoja torppien kivijalkoja ja miehityskaudelta peräisin olevia sotilasrakennelmia.

Tärkeimpiä Sundsbergin rannan suojeltuja eläinlajeja ovat meriuposkuoriainen, liito-orava sekä pikkutikka ja pensastasku.

Alueen suunnittelussa ja rakentamisessa on kiinnitetty erityistä huomiota luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseen. Arvokas luonto onkin vahvasti läsnä myös asuinkortteleissa. Lukuisat virkistysalueet rajaavat kortteleita ja ne muodostavat puistovyöhykkeitä maisemoiduista valumavesialtaista, niityistä, lehtipuuryhmistä ja nurmikentistä.

Historia – kartanokulttuuria ja miehitysvallan aikaa

Vanhimmat tiedot Sundsbergin alueesta ulottuvat 1500-luvulle, jolloin alueen tilalliset purjehtivat seudulta Tallinnaan myymään puutavaraa ja humalaa. Aluetta halkova Sundet-joki oli tuolloin tärkeä vesiväylä Espoonlahdelta Pikkalanlahdelle.

1700-luvulle tultaessa alueen tilat oli yhdistetty Sundsbergin kartanoksi, jota sittemmin isännöivät monet Suomen kulttuurihistoriasta tunnetut suvut: Ramsayt, Lejonhufvudit, Lodet, Bronikowskyt ja Adlercreutzit. Tuohon aikaan kartanossa toimi myös tiilitehdas. Engelin suunnittelema kartanon päärakennus rakennettiin vuosina 1825–1829.

Päivittäinen höyrylaivayhteys Helsinkiin 1800-luvun puolivälistä alkaen toi alueelle kesäisin paljon herrasväkeä. Kartanon maille rakennettiin kuusi kesähuvilaa, joita vuokrattiin kaupunkilaisille.
Toisen maailmansodan jälkeen Sundsbergin kartano jäi Neuvostoliitolle vuokratun Porkkalan tukikohta-alueen sisäpuolelle ja Porkkalan palautuksen jälkeen huonokuntoinen päärakennus purettiin.

Alueella liikkuessa voi kuitenkin vielä aistia vanhan kartanokulttuurin henkeä. Siitä kertovat lukuisten jalopuiden lisäksi myös EKE-Yhtiöiden entisöimä Pehtorin talo sekä kivinen tallirakennus Kartanonmäellä.

Toimiva sijainti – kätevästi joka suuntaan

Sundsbergin ranta sijaitsee Espoonlahden länsirannalla. Alue on pääkaupunkiseudun luonnonläheisimpiä, mutta myös kätevästi liikenneväylien läheisyydessä: Kehä III ja kantatie 51 (Länsiväylä, Jorvaksentie) kulkevat alueen länsi- ja eteläpuolelta. Liikenneyhteydet Sundsbergin rannasta ovat erinomaiset, esimerkiksi Helsingin keskustaan pääsee Sundsbergistä noin 20 minuutissa.

Julkisen liikenteen palveluista käytettävissä ovat linja-autot sekä lähijunat. Matka Helsingin keskustaan taittuu alle kahden kilometrin päässä olevalta juna-asemalta puolessa tunnissa. Valmistuessaan Kivenlahden metroasema sijaitsee viiden kilometrin päässä.

Monipuoliset palvelut – aivan lähellä

Sundsbergin rannassa kaikki tärkeimmät palvelut ovat hyvin lyhyen matkan päässä. Sundsbergin kylässä toimii nyt kolme yksityistä päiväkotia ja Kirkkonummen kunta on rakentanut alueelle oman Kartanonrannan alakoulun. Koulun yhteydessä toimii myös kunnallinen päiväkoti. Lisäksi sundsbergiläisillä on myös monipuolinen kuntosali.

Noin kahden kilometrin päässä sijaitsevasta Masalasta löytyy paljon palveluita, kuten apteekki, kauppa, posti, kirjasto, terveyskeskus, neuvola, hammashoitola ja sisäliikuntahalli. Masalassa on myös ala- ja yläkoulu sekä lukio.

Kaikki Kirkkonummen palvelut ostosmahdollisuuksineen, uima- ja jäähalleineen sekä kunnallisine palveluineen ovat lähietäisyydellä, noin 9,6 kilometrin päässä.

Myös Espoon palvelut ovat lähellä – esimerkiksi Espoonlahden asuinalue palveluineen on vain kuuden kilometrin päässä. Ison Omenan kauppakeskukseen on 12 kilometriä, Tapiolaan matkaa on 17 km ja Helsingin keskustaan 23 kilometriä.

Aktiivista elämää luonnon keskellä

Sundsbergin rannassa on helppo viettää aktiivista elämää ja jokaiselle löytyy alueelta mieleistä tekemistä.Lasten leikkipaikkoja uudelle alueelle tulee aluksi kolme. Niissä huomioidaan eri-ikäisten lasten tarpeet ja toiveet.Koulupäivän päätyttyä Kartanonrannan koulun kentällä voi pistää pystyyn vaikka pallopelit.

Rantaan Espoonlahden äärelle rakennetaan kävelyreittejä, joista käsin voi tutustua alueen ainutlaatuiseen luontoon. Sundsbergin rannassa on myös uimaranta laitureineen. Meren läheisyys tarjoaa mahdollisuudet muun muassa melomiseen, soutamiseen ja jollapurjehdukseen. Alueelle on varattu paikka pienviljelylle vesipisteineen.

Koirien omistajien iloksi alueen laidalla sijaitsee koirapuisto, jossa on omat alueet pienille ja suurille koirille.

Varsin läheltä Sundsbergin rantaa löytyy useampikin 18 reiän golfkenttä, ratsastustalli, iso sisäpelihalli Aktia Sportcenter sekä Peuramaan laskettelukeskus.

Herkkusuiden iloksi Sundsbergin Pehtorintaloon on avattu kahvila-bistro Min Krog, josta voi myös tilata maistuvat tarjottavat juhliin.
Sundsbergissä toimii aktiivinen asukasyhdistys, joka järjestää erilaista toimintaa ja tapahtumia ympäri vuoden. Yhdistyksen toimintaan voi tutustua sen omilla verkkosivuilla.

Pidetään huolta Espoonlahdesta

Sundsbergin rantaan rakennetaan valumavesialtaita eli hulevesijärjestelmä, joka kerää alueen sade- ja sulamisvedet sekä rakennusvaiheessa muodostuneet perustusten kuivatusvedet. Näin ne eivät kuormita Espoonlahtea.

Maisemoidut kosteikkoaltaat ja uomat sitovat ravinteita sekä viivyttävät sadevettä. Lisäksi ne muodostavat kauniita lampia asutuksen keskelle ja mahdollistavat asumisen aivan veden äärellä.

Modernilla hulevesijärjestelmällä parannetaan Espoonlahteen valuvan veden puhtautta. Sundsbergin rannan suunnittelusta ja toteutuksesta vastaava EKE-Rakennus Oy on tehnyt tästä sitoumuksen Baltic Sea Action Groupille, joka työskentelee Itämeren pelastamiseksi.

Smarthome by EKE on uuden sukupolven kokonaisvaltainen kotiautomaatiojärjestelmä. Yksi kokonaisuus ohjaa kodin ilmanvaihtoa, lämmitystä, valaistusta ja vedenkulutusta. Kotiautomaatio toimii myös talon turvajärjestelmänä ja sähköisenä huoltokirjana, joka muistuttaa asukkaita kodin huoltotoimenpiteistä. Näin järjestelmä ylläpitää talon jälleenmyyntiarvoa.

Järjestelmä mahdollistaa myös etäkäytön. Kaikki toiminnot ovat saatavillasi missä tahansa – kotona, työpaikalla, lomamatkalla. Voit esimerkiksi alentaa asuntosi lämpötilaa ollessasi matkoilla ja nostaa lämpötilan taas mukavaksi juuri ennen kotiin paluutasi.

Kodin toimintojen reaaliaikainen seuranta auttaa säästämään energiaa – siis sekä rahaa että luontoa. Järjestelmä maksaa itsensä takaisin sekä säästyneinä energiakustannuksina että kiinteistön arvon paremman säilymisen myötä.
Smarthome by EKE-kotiautomaatiojärjestelmän on kehittänyt Sundsbergin rannan omistaja EKE-Yhtiöt sadoilta pientaloasukkailta saatujen kokemuksien ja palautteiden perusteella.

Ladattavat tiedostot

Huoneistoluettelo

Alue Osoite Kohde Huoneisto Pinta-ala Myyntihinta Lainaosuus Velaton hinta
Sundsbergin ranta Vapaaherranpolku 2 As 7 Paritalo 4h+k+s 93m2 146 940,00€ 232 500,00€ 379 440,00€

Vapaaherranpolku 2 As 7
4h+k+s
93m2

Huoneistotyyppi 4h+k+s
Pinta-ala 93m2
Sijaintikerros 1 krs.
Sauna Kyllä
Tila Vapaa
Talotyyppi Paritalo
Kaupunginosa Sundsbergin ranta
Myyntihinta 146 940,00€
Lainaosuus 232 500,00€
Velaton hinta 379 440,00€
Hoitovastike 288,30€/kk
Rahoitusvastike 651,00€/kk
Vastikkeet yht. 939,30€/kk
Vesimaksu 18.00€ hlö / kk
Sundsbergin ranta Vapaaherranpolku 2 As 9 Paritalo 5h+k+s 114m2 251 256,00€ 285 000,00€ 536 256,00€

Vapaaherranpolku 2 As 9
5h+k+s
114m2

Huoneistotyyppi 5h+k+s
Pinta-ala 114m2
Sijaintikerros 1 krs.
Sauna Kyllä
Tila Vapaa
Talotyyppi Paritalo
Kaupunginosa Sundsbergin ranta
Myyntihinta 251 256,00€
Lainaosuus 285 000,00€
Velaton hinta 536 256,00€
Hoitovastike 353,40€/kk
Rahoitusvastike 798,00€/kk
Vastikkeet yht. 1 151,40€/kk
Vesimaksu 18.00€ hlö / kk
Sundsbergin ranta Vapaaherranpolku 2 As 11 Paritalo 4-5h+k+s 103m2 204 270,00€ 257 500,00€ 461 770,00€

Vapaaherranpolku 2 As 11
4-5h+k+s
103m2

Huoneistotyyppi 4-5h+k+s
Pinta-ala 103m2
Sijaintikerros 1 krs.
Sauna Kyllä
Tila Vapaa
Talotyyppi Paritalo
Kaupunginosa Sundsbergin ranta
Myyntihinta 204 270,00€
Lainaosuus 257 500,00€
Velaton hinta 461 770,00€
Hoitovastike 319,30€/kk
Rahoitusvastike 721,00€/kk
Vastikkeet yht. 1 040,30€/kk
Vesimaksu 18.00€ hlö / kk