majtorp-karttaMajtorpin pientaloalue sijaitsee Vantaan Kivistössä. Alue on osa pääkaupunkiseudun kulttuurimaisemaa ja sijainniltaan erinomainen.

Majtorpin pientaloalueelta on Helsingin keskustaan vain n. 20 km, pääosin Hämeenlinnan väylää. Yhtey-
det muualle ovat myös erinomaiset; Kehä III:a pitkin esim. lentoasemalle sekä Myyrmäen keskustaan on vain 10 minuutin ajomatka. Myyrmäestä löytyvät mm. Kauppakeskus Myyrmanni, uima- ja urheiluhalleja sekä paljon muuta.

Kesällä 2015 Kehärata yhdistää Kivistön Vantaankosken rataan, jolloin kulku lentoasemalle sekä Helsingin keskustaan sujuu joutuisasti junalla.

Lue lisää Majtorpin:

Palveluista
Harrastusmahdollisuuksista

Majtorpin historia

Vanha Nurmijärvientie on ikimuistoista maantietä, jossa Kivistö on ollut kesätien pitkä ja pelätty metsä-
taival. Talvitie kulki idempänä, jolloin vältettiin jyrkkä mäki. Kivistö ja Kannisto olivat huonoa maata, joita ei voitu viljellä. Kivistössä oli paljon kiviä ja Kannistossa paljon kantoja.

1820 -luvulla riehui seudulla 13-päinen rosvosakki, he ylsivät jopa veritöihin. Tuohon aikaan maantie-
rosvot olivat yleisiä koko Euroopassa. Rosvojen kerrotaan lymyilleen metsissä vielä 1900 –luvullakin. Naisjoukko saattoikin maitoa ajaessaan huhuilla toisilleen: ”Onkok vahva Heikki jo mennyt?” – ”Hän tulee juuri .” Metsää on kutsuttu myös ”Seitsemän rosvon metsäksi”. Metsäosuudella piili myös susi-
vaara. Sudet pyrkivät saamaan etenkin kaupunkiin vietävää vasikanlihaa. Näistä syistä tiellä kuljettiinkin yleensä isommalla joukolla.

1940 -luvulla Maitorpin tienoolla oli jo muutakin asutusta, nimittäin Fridhem, Ängsholm, Marielund ja Kivelä. Hieman pohjoisempana oli myös marttatupa.majtorp1945

Vuonna 1945 Majlis ja Ragnar Nyberg tulivat Majtorpiin evakkona Porkkalasta, Överbyn kylästä. Majtorp ostettiin Lind ja Kaj Malmströmiltä. Osapuolet tunsivat toisensa Helsingin puutarhatuotteiden tukkumyyjinä, molemmilla oli puutarha. Koko Majtorp oli metsää, jonka Ragnar Nyberg raivasi pelloksi. Vähän myöhemmin Majtorpiin rakennettiin navetta ja kauppapuutarha. Navetassa kasvatettiin vasikoita sekä puutarhassa vihanneksia, näin saatiin vasikanlihaa ja vihanneksia elintarvikekauppa Nybergille Töölöön. Nybergit olivat edelläkävijöitä luomutuotannossa, koska tuholaisten torjunnassa kemikaalien sijasta käytettiin punkkeja sekä lantaa.

1950 -luvulla tuli Kivistöön ja Kannistoon omakotiasutusta. Tilat lohkottiin 1935-55 Sandbackasta ja Byändasta sekä 1958-60 Linnasta (Kannisto). Asutuksen nimenä esiintyy 1955 Keimolan omakotialue ja 1958 alkaen Kivistö. Asutusta alettiin kutsua öljylamppukyläksi, koska sähköt saatiin vasta myöhään. Maantien varrella on ollut mm. Naskalin kauppa (elintarvikekioskia vastapäätä).

(Lehti, Heikki Ylikangas, peruskartta 1948, Kerstin Ring)

Majtorpin pientaloalueen lähettyvillä on muutamia kartanoita kuten Linna, Katrineberg sekä Königstedt.

Ota yhteyttä

Puhelimitse: 09 613 03450

Tietosuojaseloste asiakasrekisteri löytyy yhteystiedot -sivulta

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.