Tontit Espoonlahden länsirannalla – Sundsberg

Sundsberg ja Sundsbergin Ranta ovat ainutlaatuiset alueet luonnon keskellä Espoonlahden länsirannalla. Sundsbergin kylässä on hyvät palvelut lapsiperheille ja monipuoliset harrastusmahdollisuudet sekä -Market lähikauppa. Rakenna unelmatalosi Sundsbergin rantaan, tutustu vapaisiin tontteihin.

 

Espoonlahden länsiranta, Sundsberg

Nyt toteutettava Sundsbergin ranta on ilmeeltään yksilöllinen ja mahdollistaa omaleimaisen rakentamisen sekä korkeatasoisen asumisen. Yksilölliseen uudisasumiseen yhdistyy mutkattomalla tavalla Sundsbergin kylän yhteisöllisyys. Myytävät tontit ja asunnot  sijoittuvat Sundsbergin alueen reunalle, meren läheisyyteen. Rakenna omasi tai osta valmis uusi asunto meren läheisyydestä. Toteuta oma unelmasi Sundsbergin rannassa.

 

Sundsbergin kylä – yksilöllistä yhteisöllisyyttä

Sundsbergin Kartanonrannan uudisrakentaminen alkoi vuonna 2002 ja nyt alueella on asukkaita noin 1 600. Sundsberg on ollut alusta lähtien hyvin suosittu ja se valittiin vuonna 2009 pääkaupunkiseudun parhaaksi asuinalueeksi.
Sundsberg on idyllinen kylämäinen pientalokokonaisuus, jossa on hyvät palvelut lapsiperheille ja monipuoliset harrastusmahdollisuudet. Kylä on yhteisöllinen ja luonnonläheinen.

 

Sundsberg– asukkaat kertovat

Sundsbergin asukkaat arvostavat tutkitusti onnellisen kylän turvallisuutta ja viihtyisyyttä. Tutustu kyläläisiin:

 

Toimiva sijainti – kätevästi joka suuntaan

Sundsbergin ranta sijaitsee Espoonlahden länsirannalla. Alue on pääkaupunkiseudun luonnonläheisimpiä, mutta myös kätevästi liikenneväylien läheisyydessä: Kehä III ja kantatie 51 (Länsiväylä, Jorvaksentie) kulkevat alueen länsi- ja eteläpuolelta.

Liikenneyhteydet Sundsbergin rannasta ovat erinomaiset, esimerkiksi Kirkkonummen keskustaan pääsee Sundsbergistä joutuisasti moottoritieksi muutettua kantatie 51:tä pitkin.

Julkisen liikenteen palveluista käytettävissä ovat linja-autot sekä lähijunat. Matka Helsingin keskustaan taittuu alle kahden kilometrin päässä olevalta juna-asemalta puolessa tunnissa. Valmistuessaan Kivenlahden metroasema sijaitsee viiden kilometrin päässä.

Tutustu Sundsbergin Rantaan tästä: sundsberginranta.fi

 

Monipuoliset palvelut – aivan lähellä

Sundsbergin rannassa kaikki tärkeimmät palvelut ovat hyvin lyhyen matkan päässä. Sundsbergin kylässä toimii nyt kolme yksityistä päiväkotia ja Kirkkonummen kunta on rakentanut alueelle oman Kartanonrannan alakoulun. Koulun yhteydessä toimii myös kunnallinen päiväkoti. K-market Kartanonranta avasi ovensa syyskuussa 2018. Lisäksi sundsbergiläisillä on myös monipuolinen kuntosali.

Noin kahden kilometrin päässä sijaitsevasta Masalasta löytyy paljon palveluita: apteekki, kauppa, posti, kirjasto, terveyskeskus, neuvola, hammashoitola ja sisäliikuntahalli. Masalassa on myös ala- ja yläkoulu sekä lukio.

Kaikki Kirkkonummen palvelut ostosmahdollisuuksineen, uima- ja jäähalleineen sekä kunnallisine palveluineen ovat lähietäisyydellä, noin 9,6 kilometrin päässä.

Myös Espoon palvelut ovat lähellä – esimerkiksi Espoonlahden asuinalue palveluineen on vain kuuden kilometrin päässä. Ison Omenan kauppakeskukseen on 12 kilometriä.

 

Sundsbergin kylä – yksilöllistä yhteisöllisyyttä

Sundsbergin Kartanonrannan alue on kokonaisuudessaan noin 100 hehtaarin kokoinen ja Sundsbergin ranta on siitä noin 45 hehtaaria. Sundsbergissä toimii aktiivinen asukasyhdistys, jonka tarkoituksena on kehittää asuinalueen viihtyisyyttä ja harrastemahdollisuuksia sekä vaalia alueen arvokasta luontoa. Asukasyhdistys järjestää monenlaista toimintaa, voit tutustua asukasyhdistyksen toimintaan sen omilla nettisivuilla.

 

Monimuotoinen luonto ympärillä

Sundsbergin rannan luonto on erittäin monimuotoista. Maisema koostuu Espoonlahden monipuolisesta vesistöstä, ranta-alueiden kallioisista jyrkänteistä, avoimesta peltolaaksosta metsäsaarekkeineen sekä polveilevista kankaista.

Rannassa sijaitsee Natura 2000 -suojelualue, jolla pesii harvinaista linnustoa. Muita suojeltuja alueita ovat Laamanninpuiston jalopuumetsikkö sekä Konsulinrannassa sijaitseva reheväkasvuinen lehto, jossa kasvaa tervaleppää ja haapaa. Alueella sijaitsee myös vanhoja torppien kivijalkoja ja miehityskaudelta peräisin olevia sotilasrakennelmia.

Alueen suunnittelussa ja rakentamisessa on kiinnitetty erityistä huomiota luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseen. Arvokas luonto onkin vahvasti läsnä myös asuinkortteleissa. Lukuisat virkistysalueet rajaavat kortteleita ja ne muodostavat puistovyöhykkeitä maisemoiduista valumavesialtaista, niityistä, lehtipuuryhmistä ja nurmikentistä.

 

Historia: kartanokulttuuria ja miehitysvallan aikaa

Vanhimmat tiedot Sundsbergin alueesta ulottuvat 1500-luvulle, jolloin alueen tilalliset purjehtivat seudulta Tallinnaan myymään puutavaraa ja humalaa. Aluetta halkova Sundet-joki oli tuolloin tärkeä vesiväylä Espoonlahdelta Pikkalanlahdelle.

1700-luvulle tultaessa alueen tilat oli yhdistetty Sundsbergin kartanoksi, jota sittemmin isännöivät monet Suomen kulttuurihistoriasta tunnetut suvut: Ramsayt, Lejonhufvudit, Lodet, Bronikowskyt ja Adlercreutzit. Tuohon aikaan kartanossa toimi myös tiilitehdas. Engelin suunnittelema kartanon päärakennus rakennettiin vuosina 1825–1829.

Päivittäinen höyrylaivayhteys Helsinkiin 1800-luvun puolivälistä alkaen toi alueelle kesäisin paljon herrasväkeä. Kartanon maille rakennettiin kuusi kesähuvilaa, joita vuokrattiin kaupunkilaisille.

Toisen maailmansodan jälkeen Sundsbergin kartano jäi Neuvostoliitolle vuokratun Porkkalan tukikohta-alueen sisäpuolelle ja Porkkalan palautuksen jälkeen huonokuntoinen päärakennus purettiin.

Alueella liikkuessa voi kuitenkin vielä aistia vanhan kartanokulttuurin henkeä. Siitä kertovat lukuisten jalopuiden lisäksi myös EKE-Yhtiöiden entisöimä Pehtorin talo sekä kivinen tallirakennus Kartanonmäellä.

Tontit Espoonlahden länsirannalla – Sundsberg

Sundsbergin Laine - Uusia asuntoja Espoonlahden länsirannalle

Muuta vaikka heti!

Vapaaherranranta - Tontteja Espoonlahden länsirannalla

Varaa oma aikasi tonttiesittelyyn!

Vapaaherrankaari - Tontit Espoonlahden länsirannalla

Rakenna unelmiesi koti Sundsbergin rantaan.

Ota yhteyttä

Puhelimitse: 09 613 03450

Tietosuojaseloste asiakasrekisteri löytyy yhteystiedot -sivulta

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.