Asunnot Saunalahdessa – Espoossa

Uusia kerrostaloasuntoja Espoon Saunalahteen

EKE-Rakennuksen Saunalahden korttelin ensimmäiset uudiskohteet Asunto Oy Saunalahden Hyrrä ja  Asunto Oy Saunalahden Vinssi ovat nyt myynnissä.

Tutustu tarkemmin viihtyisiin kerrostalokoteihin >> Saunalahden Hyrrä ja Saunalahden Vinssi

Asuntojen sijainti on ideaali, Espoonlahden ulkoilumaastot ovat lähietäisyydellä, ja meren ääreen rantareitille on vain noin 500 metrin matka. Bussilinjat muualle Espooseen ja Helsinkiin kulkevat läheistä Kauklahdenväylää, ja tulevalle länsimetron Kivenlahden asemalle tulee matkaa noin kaksi kilometriä. Lähimpään ruokamarkettiin on etuovelta matkaa muutamia metrejä.

Läheisessä Saunalahden yhtenäisessä peruskoulussa on myös tilat nuorisotoimelle ja kirjastolle. Ruotsinkielinen koulu sijaitsee lähietäisyydellä. Espoon kauppakeskuksista Lippulaivaan on nelisen kilometriä ja Isoon Omenaan yhdeksän kilometrin matka.

 

Saunalahti – Espoon kaupunginosa

Nimipari Saunalahti – Bastvik on vahvistettu kaupunginosan nimeksi vuonna 1976. Saunalahti on Espoon kaupunginosa ja uusimpia kerrostaloalueita Kauklahdenväylän länsipuolella Espoon­lahden rannalla. Merenlahti Saunalahden kohdalla on nimeltään Bastvikfjärden. Espoon kartanoista yksi, Bastvikin kartano, sijaitsee Saunalahden kaupunginosassa. Se on alueen vanhin tunnetuin tila. Kartanon päärakennuksen nykyinen ulkonäkö on peräisin 1920-luvun lopulta, mutta itse rakennus on oletettavasti 1800-luvun alusta. Uusien asuntojen lisäksi alueella on myös, alkuperäistä saunalahtelaista, vanhaa omakotiasutusta ja viljelystä.

Merellinen Saunalahti

Espoo on merellinen kaupunki – merialuetta on 158 km2, merenrantaa 58 km ja saaria 165. Merenrannat vaihtelevat silokallioista kivikkorantoihin sekä muutamiin hiekkarantoihin. Kaupungin ylläpitämiä meriuimarantoja on 11 ja järviuimarantoja 10. Espoon saaristoon pääsee koko kesän saaristoveneillä.

Espoon rantoja kiertävä rantaraitti päättyy lännessä Saunalahteen. Merellisyys on läsnä muiden rannikon alueiden kaltaisesti myös Saunalahdessa. Rantaraitin luonne vaihtelee urbaanista erittäin vehreään ja pienimuotoiseen. ”Rantaraitin varrella on lähes sata kiinnostavaa kohdetta, jotka kertovat Espoon luonnosta, kulttuurihistoriasta ja rakennuskannasta sekä jo unohtuneita anekdootteja menneestä rannikkoelämästä.” (visitespoo.fi)

Espoo – Suomen toiseksi suurin kaupunki

Espoo on 270 000 ihmisen kotikaupunki. Suomen toiseksi suurimpana kaupunkina Espoo on viihtyisä, elävä, nopeasti kasvava ja kehittyvä asuinpaikka. Espoosta onkin sanottu, että se on kuin Suomi pienoiskoossa. ”Etelässä nautit saariston ja rannikon lumosta, kulttuurista, tapahtumista ja shoppailusta. Kun jatkat pohjoiseen, Espoo hurmaa järvillään, maalaismaisemillaan ja kartanoillaan. Pohjois-Espoossa koet erämaatunnelmaa Nuuksion kansallispuistossa.” (visitespoo.fi).

Espoon viittä tiivistä kaupunkikeskusta ympäröivät pientalovaltaiset alueet. Espoon verkostomainen kaupunkirakenne nojaa vahvasti tie- ja raideliikenteen väyliin ja solmukohtiin. Kaupunkikeskuksia ovat Leppävaara, Tapiola, Matinkylä, Espoonlahti ja Espoon keskus. Kaupunkikeskusten kehittäminen tapahtuu pääosin alueprojektien kautta.

Ulkoiluelämää merellä ja maissa

Upea meri saaristoineen ja venesatamineen, kymmenet järvet ja kallioiset metsät luontopolkuineen tarjoavat hyvät ulkoilumahdollisuudet. Espoossa on kaikkiaan 26 luontopolkua, joista kaupunki ylläpitää yhdeksää. Kaupungin ylläpitämät monipuoliset sekä monimuotoiset polut sijaitsevat eri puolilla Espoota. Espoon Nuuksion kansallispuisto on erämaa keskellä pääkaupunkiseutua: laaksoja, rotkoja, kallioita, lehtoja, soita sekä yli 80 järveä ja lampea. Kansallispuistossa on merkittyjä retkeilyreittejä, tulentekopaikkoja ja telttailualueita. Patikoi, hiihdä, kalasta, pyöräile, ratsasta, kiipeile, marjasta, sienestä ja ui.

Monipuoliset palvelut

Espoo on vireä kulttuuri-, ja harrastuskaupunki. Espoosta löydät Angry Birds -leikkipuistot, skeittipuistot, jäähallit, urheiluhallit, uimahallit, vesipuiston, teattereita, konsertteja sekä näyttelyitä. Espoon yhdeksän kauppakeskusta; isoimpina Sello ja Iso Omena tarjoavat saman katon alla niin ruokailu, majoitus, ostos kuin huvittelumahdollisuuksiakin.

Lähteet: www.espoo.fi,  www.visitespoo.fi, www.kulttuuriespoo.fi

Asunnot Saunalahdessa – Espoossa

Ota yhteyttä

Puhelimitse: 09 613 03450

Tietosuojaseloste asiakasrekisteri löytyy yhteystiedot -sivulta

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.